Kós Huberté az első arany, hatodik lett a 200-as női gyorsváltó

augusztus 01., 17:48

Már az ENSZ és Giorgia Meloni is megszólalt az algériai bokszoló ügyében

Olaszországban nagy hullámokat vet az algériai Imane Khelif és az olasz Angela Carini meccse. Az olasz bokszoló 45 másodperc után visszalépett, mert veszélyben érezte az egészségét, akkora ütéseket kapott az orrára.

Imane Khelifet tavaly a Nemzetközi Bokszszövetség már nem engedte indulni az indiai világbajnokságon, miután a nemi vizsgálat során XY kromoszómákat találtak a szervezetében. Az olimpián azonban nem veszik figyelembe a Bokszszövetség vizsgálatait és engedték rajthoz állni Khelifet.

Carini a meccs után azt nyilatkozta, hogy soha nem kapott még ekkora ütéseket, és bár úgy nevelték, és mindig úgy lép ringbe, hogy sosem adja fel, ezúttal a testi épségét féltette.

Az ügyben megszólalt már az ENSZ nőkkel szembeni erőszakért felelős biztosa, Reem Alsalem is, és igazat adott Carininek: „Helyesen és jogosan követte az ösztöneit, amikor testi épségét részesítette előnyben. Sem őt, sem más női sportolót nem volna szabad ilyen fizikai és pszichológiai erőszaknak kitennie senkinek.”

Az olasz miniszterelnök Giorgia Meloni is kommentálta az esetet: „Az olyan sportolóknak, akiknek férfias jellegzetességeik vannak, nem volna szabad női versengésekben részt venniük. És nem azért, mert bárkit diszkriminálni akarsz, hanem mert minden női sportolónak egyenlő esélyt kell adni a küzdelemhez.” Meloni azt is mondta, megérintette Carini küzdőszelleme.

Az olasz csapat is szolidáris Carinivel, egy embertként mellette állnak:

link Forrás