Simonka György elindul a 2026-os parlamenti választáson

POLITIKA
augusztus 01., 17:11

Simonka György képviselőjelöltként elindul a 2026-os parlamenti választáson. A dél-békési választókerület költségvetési csalással vádolt volt képviselője ezt a Magyar Narancsnak adott interjújában jelentette be.

Simonkát június 9-én választották Pusztaottlaka polgármesterének. Most azt mondja, ez csak visszatérésének egyik állomása volt. A következő a 2026-os országgyűlési választás lesz. Azért döntött az indulás mellett, mert „elbántak vele”.

Simonka azt mondta, végképp csalódott a térség fideszes parlamenti képviselőjében, Erdős Norbertben. Róla korábban azt nyilatkozta, hogy „nagyobb pusztítást végzett a dél-békési Fideszben, mint a pestis”.

Azonban állítása szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor néhány tagdíjtartozás miatt feloszlatták a pusztaottlaki Fidesz-alapszervezetet. Simonka egyébként a mai napig Fidesz-tag.

Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban
photo_camera Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban Fotó: Simonka György/Facebook

Simonka szerint Orbán Viktor elmosolyodik majd, amikor megtudja, hogy elindul a választáson. Azért, mert úgy tudhatja, Simonka már lejárt lemez. „Amikor győzni fogok, akkor ennek az ellenkezőjét fogom bizonyítani”.

Simonka szerint azért tud nyerni, mert a Fidesz, a Tisza Párt és a Demokratikus Koalíció kioltja majd egymást, az emberek pedig megértik, hogy ő a garancia a térség előrelépésére.

A politikus költségvetési csalási ügye egyébként 57 hónapja húzódik, februárban kezdték újra nulláról. Simonkát bűnszervezetben elkövetett, 1,4 milliárdos károkozással vádolják.

Kiemelt videóink