Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják Donáth Annát

bűnügy
augusztus 02., 11:20

„Politikai bosszú és megfélemlítés: gyanúsítottként idézett be az ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával” - közölte a Momentum korábbi elnöke Facebook-oldalán. Donáth Anna beszámolója szerint egy 2022-es eset miatt idézték be, mikor testével védte Iványi Gábor lelkészt, ezzel megakadályozva egy NAV-os házkutatást.

„Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben), minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror”

- teszi hozzá. A csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt akár kettőtől nyolc évig terjedő letöltendő büntetést is kaphat.

Update: Szél Bernadett korábbi országgyűlési képviselő is Donáth Annához hasonló idézést kapott, szintén hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. Szél Bernadett jelenleg kutatói ösztöndíjjal Tajvanon tartózkodik, az ügyvédje képviselni fogja az eljárásban.

Kiemelt videóink