Maradandó sérüléseket szerzett egy szakvélemény szerint Horváth Lajos Ottó

baleset
augusztus 02., 06:08

Bár még nem telt el a baleset óta egy teljes év, kijelenthető, hogy maradandó sérüléseket szerzett tavaly a Nemzeti Színházban Horváth Lajos Ottó, legalábbis a színész és ügyvédei által felkért orvos szakvéleménye szerint. Az intézményt vezető Vidnyánszky Attila korábban az Origónak azt mondta, hogy

„A két sérült színész balesete és a kártérítés kapcsán lényeges leszögezni, hogy például az orvos egy év után tud nyilatkozni arról, maradandók-e a sérüléseik. Az a célunk, hogy megegyezzünk velük. Az sem igaz, hogy nem ismerjük el az üzemi baleset tényét... Azt nem ismerjük el, hogy kizárólagos felelősség terheli a színházat.”

A Blikk most arról ír, hogy a színész és ügyvédei által felkért orvos megállapította, hogy „az esés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot eredményeztek.” A lap úgy tudja, hogy Horváth „jobb keze – amellyel az esés közben az egyik reflektorba tenyerelt, és amit a kórházban több órán keresztül műtöttek – olyan mértékben roncsolódott, hogy már soha többé nem fogja tudni behajlítani a kezét, illetve a szorítóereje is magas százalékban csökkent.”

Kiemelt videóink