A Sólheimajökull gleccseren szpottolták minden idők legkülönlegesebb és legborsosabb lángossütőjét, ahol eredeti magyar recept szerint dolgoznak, a menüben legalábbis jelzik a tudatlanoknak, hogy egy hagyományosan magyar ételről van szó.
Persze kilóg a lóláb: egy igazi mélymagyar soha nem tenne prosciuttót, királyhomárt, rukkolát vagy vegán tejfölt lángosra, bár sokáig ezt hittük a nutelláról, a pisztáciáról és az M&M's-ről is.
És bár az infláció nem kímélte az eredeti magyar lángost sem, azért Izlanddal nem tudjuk felvenni a versenyt, ahol köztudottan rettenetesen drága az élelmiszer alapanyag is.
Egy izlandi korona nagyjából 2,65 forint, vagyis a sima fokhagymás 5600 forint körül van átszámolva, a prémium langusztinos már több mint 8000.
(A képeket eredetileg a Turizmus Magyarországon FB-oldalon láttunk, de jelentkeztek a szerkesztőségünknél a fotók eredeti készítői, Orosz Erika és Ördögh Tibor.)