Trump azzal próbál meg kihátrálni a következő vitából, hogy ne azon a tévén szervezzék meg, amelyben még Bidennel megállapodtak

külföld
augusztus 04., 09:54

Donald Trump azzal állt elől hogy a második elnökjelölti vitát mégsem az eredetileg megállapodott tévécsatornán szervezzék és más időpontban is, mint amit korábban kijelöltek. A Truth Socialon közzétett bejegyzésében azt mondta, szeptember 4-én legyen a vita a híresen Trump-párti Fox Newson. Azt is írta, hogy a szabályok hasonlóak lennének az első vitához, amelyet Joe Biden elnökkel folytatott. Ezúttal azonban „teltházas közönség” előtt zajlana a vita Pennsylvaniában, az egyik csatatérállamban.

Eredetileg két vitát terveztek a kampányban, ebből az egyiket megtartották már július elején. Azon azonban még Joe Biden elnök vett részt és az ott nyújtott teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül visszalépett a jelöltségtől és a demokraták Kamala Harris alelnök mögé álltak be. A második vitát az ABC-re tervezik szeptember 10-én. Most azonban, hogy Biden távozásával az ő idős korának fókuszba állítására épülő kampány alól kihúzták a talajt, Trump elkezdett feltételeket szabni a következő vitához. „Szeptember 4-én látjuk egymást, vagy egyáltalán nem látjuk egymást” – fenyegetőzött ezzel kapcsolatban Trump.

(Reuters)

Kiemelt videóink