Valóságos szaltót mutatott be a rendőrhajó a Tiszán, amikor elakadt a komp kötelében

baleset
augusztus 04., 07:38

Tokajtól nem messze, Balsánál egy úgynevezett köteles komp közlekedik. Ez úgy működik, hogy egy sodronykötélen húzza át magát egyik partról a másikra. Ez a kötél mélyen a folyó medrébe van eresztve, amikor nem közlekedik a komp és csak akkor feszítik ki, amikor van forgalom. Régóta így működik ez, a helyiek hozzá vannak szokva ehhez a kissé avíttas közlekedési formához.

Ezért is meglepő, ami egy tiszai rendőrhajóval történt szombat reggel. Az ott kihelyezett térfigyelő kamera rögzítette is az esetet, amikor a motorcsónak nagy sebességgel megérkezik a folyón felfelé haladva és lassítás nélkül áthalad a réven, a hajó felépítvénye pedig elakad az ott kifeszített kompkötélen. Ez akkora sebességgel történt, hogy a jármű felágaskodik, majd a hátára fordul.

A rendőrhajó az esemény közepette.
photo_camera A rendőrhajó az esemény közepette.

A mentésre már megérkeztek a tűzoltók és még több rendőr is. Meg persze a környékből bámészkodok, akik azt csinálták, amit bármelyikünk csinálna ebben a helyzetben: bekapcsolták a kamerájukat, hogy felvegyék ezt a nem mindennapi látványt. Ez azonban a nyilvánvalóan kellemetlen helyzetet tompítani kívánó rendőröknek nem annyira tetszett, rá is szóltak az egyikükre. Az egész eseménysort ezeken a videókon lehet megtekinteni:

link Forrás

A helyiek beszámolói szerint a rendőrhajón tartózkodó rendőr épségben a partra úszott. Ez különösen megnyugtató, hisz egy zárt kabinból kiúszni egy ilyen baleset során nagyon veszélyes volt. A Telex megkérdezte a rendőrséget, hogy mi történt, de egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás.

A köteles kompra vonatkozó közlekedési szabályok itt olvashatók. Eszerint a rendőrhajónak jeleznie kellett volna, hogy áthaladna a komp vonalán.

Kiemelt videóink