Visszatér a kánikula

időjárás
augusztus 04., 17:32
A budapesti kánikulában a Millenáris szökőkútjában menedéket kereső gyermek 2023 júliusában.
photo_camera A budapesti kánikulában a Millenáris szökőkútjában menedéket kereső gyermek 2023 júliusában. Fotó: Bankó Gábor/444

Hét elején még marad a mérsékelt és kellemes meleg, lesznek záporok és felhős ég is bőven, a hét közepétől viszont lassan újra forrósodunk: a hét végére jóval 30 felett alakul majd a hőmérséklet csúcsértéke a HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint.

Hétfőn még felhős idő lesz, de a vastag felhőzet délkeleti irányba fokozatosan elhagyja az ország területét, és több órára már a hét első napján kisüt majd a nap. Záporra és csapadékra inkább az ország északkeleti és délnyugati részein lehet számítani. Lesz, ahol élénk széllökéseket is tapasztalni majd. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Kedden már alig lesznek gomolyfelhők, azok is inkább csak a Dunától keletre. Csapadékra már nem nagyon kell számítani, maximum valamennyi északi szélre. Hajnalban 8-17, délután 25-30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán már felhőkre és széllökésekre se nagyon kell számítani: a minimum 10-18, a maximum-hőmérséklet 27-33 fok között lesz.

Csütörtökön és pénteken, bár helyenként ismét felhős lesz az ég, itt-ott zivatarok is lesznek, és északi szél is süvít majd; a melegedés tovább folytatódik: hajnalban 12-21, délután 29-36 fokra lehet számítani.

A hétvégére pedig végképp visszatér a kánikula: szombaton nagyrészt napos, száraz időre számíthatunk, széllökések nélkül, a reggeli 13-22 fokról 31-37 fok közé melegszik majd a levegő. Vasárnap is marad a szárazság és a kevés légmozgás, délután pedig akár 38 fok is előfordulhat majd. (MTI)

Kiemelt videóink