Gyurcsány: Magyar Péter áruló

belföld
augusztus 05., 09:36

„Magyar áruló” – így kezdi legújabb Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, majd azzal folytatja, hogy „Magyar valószínűleg nem érti, hogy miért nem lehet soha az Orbánnal szembeni világ vezetője”.

„Magyar áruló. Annak a köztársaságnak az elárulója, ami nekünk az életünk. Mi nem szeretjük se az árulást, se az árulókat. Hogy már megtért? Nem hiszem. Magyar rendes keresztény embernek tekinti, mi több, hirdeti magát. Akkor használjuk azt a mércét, azt a nyelvet, amit ért, akkor is, ha az - ebben az esetben - csak illusztráció!” – írja Gyurcsány, aki ezután Saul történetéről elmélkedik, majd arról, hogy „a megtérésnek állomásai vannak, köztük például a bűnbánat, a megalázkodás, az elkövetett hibák, tévedések, bűnök őszinte megvallása”. Szerinte „Magyar adós a bűnbánattal és a bűnvallomással”.

„Miért kellene elhinni egy árulónak, hogy minket nem fog elárulni, ha nem tudjuk, hogy hogyan és miért talált ránk? Miért kellene bíznunk abban, hogy aki eddig üldözött bennünket, az csak azért, mert azt mondja, mostanra ő is a korábbi szövetségesei, azaz a mi üldözőink ellenfele lett?” – teszi fel a kérdéseket a DK elnöke, aki azzal zárja bejegyzését, hogy „Magyarból sok minden lehet. Egy valami nem. Nem lesz a mi vezetőnk.”

Kiemelt videóink