Hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomoznak Pokorni Zoltánnal kapcsolatban

POLITIKA
augusztus 05., 08:30

Két hónapja számolt be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt arról, hogy Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester házába jár takarítani az egyik hivatali alkalmazott, munkaidőben.

Kovács Gergely – aki akkor még csak önkormányzati képviselő volt, és nem megválasztott polgármester - kapott egy névtelen levelet erről.

Ellenőrizték, és felvételük van arról, hogy a takarítónőt a hivatali kocsi vitte el Pokorni házához.

link Forrás

Az ügyben feljelentést tettek, a BRFK pedig hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást.

Az eljárás átkerült Pest megyéhez Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány kérésére. A Kovács Gergely által megosztott határozat szerint Terdik azzal érvelt, „a feljelentéssel érintett személlyel, Pokorni Zoltánnal a beosztásából eredően munkakapcsolatban van, így elfogult.” Ezt az érvelést az Országos Rendőr-főkapitányság megalapozottnak tartotta.

link Forrás

Az önkormányzat szerint nincs ügy

Az önkormányzati választás előtt a hvg.hu-hoz is eljutott több kép arról, hogy a takarítónőt hivatali autón szállítják a polgármester lakásához. (Ez ugyanabból a felvételből lehet, amit a Kutya Párt tett közzé.)

Megkeresésükre az önkormányzat azt írta, „a polgármesteri hivatalban egyetlen kolléga munkaügyi státuszával sem történt visszaélés. A névtelen feljelentés alapján írt bejegyzést az MKKP nevű viccpárt nem túl színvonalas választási kampánya részének tekintjük.”

Az újbóli megkeresésre pedig azt válaszolták, „Marika néni évek óta, a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál. Természetesen nem a munkaidejében. Mindez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla.”

(Címlapi kép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

Kiemelt videóink