Magabiztosan győzte le Szerbiát a férfi vízilabda-válogatott, a vitorlázó Vadnai Jonatán éremért versenyezhet, atlétáink nem jutottak tovább

augusztus 05., 20:42

Hogy érhetett célba negyedikként Vas Blanka és Valter Attila is az országúti kerékpárversenyeken?

A párizsi olimpia első hetének magyar szempontból legkellemesebb meglepetését két kerékpáros, Vas Kata Blanka és Valter Attila szolgáltatták, akik egyaránt negyedikek lettek az országúti mezőnyversenyben. A meglepetés nem csak azért volt kellemes, mert kevesen számítottak rá, hanem azért is, mert a magyar olimpiai sikerek ritkán születnek olyan sportágakban, amiket a világon sokan néznek – és nem csak négyévente az olimpiákon.

Vas Kata Blanka Marianne Vos előtt a női mezőnyverseny utolsó kilométerein
photo_camera Vas Kata Blanka Marianne Vos előtt a női mezőnyverseny utolsó kilométerein Fotó: LI YIBO/AFP

Mint szinte az összes olyan sportág esetében, amikre sokan figyelnek az olimpiákon kívül is, az országúti kerékpársportban sem az olimpiai arany jelenti a szakma csúcsát. A férfiak közt semmiképpen sem, és bár a nőknél nagyobb a rangja, azért náluk sem feltétlenül. Ez nem kisebbíti Vas és Valter fantasztikus teljesítményét, de fontos tényező annak megértésében, hogy a két magyar bringás hogy érhetett el ilyen szép sikert Párizsban.

A cikk folytatódik