Magabiztosan győzte le Szerbiát a férfi vízilabda-válogatott, a vitorlázó Vadnai Jonatán éremért versenyezhet, atlétáink nem jutottak tovább

augusztus 05., 15:01

Schmidt Ádám Milákról: A barátságunk Kristóffal olyan mély emberi viszony, amely nem akkor kezdődött, amikor államtitkár lettem

A Nemzeti Sportrádiónak adott interjút Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, amiben többek között Milák Kristófról is beszélt: „A barátságunk Kristóffal olyan mély emberi viszony, amely nem akkor kezdődött, amikor államtitkár lettem, azt megelőzően is volt életem, sok minden hoztam is onnan magammal, a Kristóffal való kapcsolatom is ilyen. 2017-re vezethető vissza ez a barátság, és messze túlmutat azon, hogy az egyikőnk államtitkár a másik olimpiai bajnok, ez Milák Kristófról és Schmidt Ádámról szól” – mondta, hozzátéve, hogy Milák nem részesült más bánásmódban, mint a többi sportoló.

photo_camera Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP

Az államtitkár 100 méter pillangó díjátadóján megölelte Milákot, erről azt mondta: „Az a pillanat, ami a dobogónál történt, nagyon felemelő volt, mindennél jobban kifejezte, hogy miként viszonyulunk egymáshoz. Nagyon büszke vagyok rá, ahogy természetesen minden olimpikonunkra.”

Schmidt szerint nagyon kemény küzdelem zajlik minden helyezésért, az mondta, az úszók teljesítménye erőn felüli volt, a vívók hozták azt, mint Tokióban, csak más felosztásban, és további ezüst- és bronzérmek, valamint szép pontszerző helyezések is összejöttek. „Az, hogy jelenleg a 12. helyen állunk az éremtáblázaton, minden elismerést megérdemel, bízzunk benne, hogy a második héten lesznek még olyan események és sportolóink, akik jó eséllyel kezdhetik a versenyt, reméljük, hogy éremből és pontszerző helyből jut még Magyarország számára.”