Nem tartja magát felelősnek a kemecsei iskola, ahol úgy megrugdostak egy 10 éves kisfiút, hogy leszakadt a lépe

bűnügy
augusztus 09., 20:15

A kemecsei iskola belső vizsgálata szerint nem hibáztak a tanárok májusban, amikor négy lány úgy megrugdosott egy 10 éves diákot az udvaron, hogy a kisfiú lépe leszakadt - számolt be az RTL Híradó.

Mint kiderült, a belső vizsgálat már a bántalmazás után 12 nappal lezárult. Az iskola arra jutott, hogy „a súlyos következmény a legnagyobb gondosság mellett sem volt elkerülhető”. Az intézkedések pedig „indokoltak és helytállóak” voltak. A kisfiú édesapja ezzel nem ért egyet, szerinte több tanárnak kellett volna figyelnie a gyerekekre.

A jegyzőkönyv szerint a bántalmazók először elismerték tettüket, később azonban már tagadták. A nyomozás még tart, viszont a bántalmazók közül csak egy lány büntethető, a többiek még nem töltötték be a 12. életévüket.

A kisfiút hátulról rántották le a földre, aztán durván összerugdosták. Két fiú segített neki felállni, így vitték fel az osztályterembe, ahol elmondták az egyik tanárnak, hogy komoly fájdalmai vannak. Az osztályfőnök jelentette a történteket az igazgatónak, azonnal mentőt hívtak. A kisfiúnak a nyíregyházi kórházban életmentő műtéttel távolították el a megrepedt lépét.

Kiemelt videóink