Nem hiszed el: elképzelhető, hogy Trump nem mondott igazat, amikor ijesztő helikopterezésről beszélt

külföld
augusztus 10., 08:47

Donald Trump volt amerikai elnök csütörtökön mesélt el egy rémisztő történetet egy helikopteres kényszerleszállásról, amelyet Willie Brownnal, San Francisco egykori polgármesterével élt át.

Brown Kamala Harris elnökjelöltsége kapcsán került szóba, Trumpot arról kérdezték, mekkora szerepet játszhatott Harris pályafutásában Brown az 1990-es években, amikor Kaliforniában volt ügyész. Trump szerint Harris karrierjében fontos szerepe volt a kettejük közti kapcsolatnak.

A volt elnök azt is kifejtette, hogy nagyon jól ismeri Willie Brownt, hozzátéve azt is, hogy a volt polgármester „szörnyű dolgokat” mondott neki Kamala Harrisról.

Ismeretségüket pedig egy kis történettel illusztrálta, amelyben ő és Willie Brown egyszer helikopterrel repültek, és kényszerleszállást kellett végrehajtani.

„Azt hittük, talán itt a vég" - mondta Trump. – „Helikopteren ültünk... és kényszerleszállás történt. Ez nem volt kellemes leszállás.”

A jelenleg 90 éves Willie Brown azonban kategorikusan cáfolta, hogy valaha egy helikopteren ült volna Donald Trumppal. Hozzátette azt is:

„Nem hiszem, hogy szívesen utaznék vele egy helikopteren.”

A BBC már arról ír, hogy a jelek szerint Trump összekeverhette San Francisco volt polgármesterét, Willie Brownt Jerry Brownnal, Kalifornia egykori kormányzójával.

Akivel viszont tényleg helikopterezett közösen,még 2018-ban, hogy megtekintsék a Kaliforniában tomboló erdőtüzek pusztítását. Trump akkor valóban elutazott a helyszínre, ráadásul akkor sem volt igazán a toppon: többször összekeverte a Paradise városnevet a Pleasure (élvezet) szóval. Mindezt egy olyan városban, amelyet gyakorlatilag a földdel tett egyenlővé a tomboló tűz.

A helikopteres tűznézésen nem csak Jerry Brown, hanem Gavin Newsom, az állam jelenlegi korámányzója is részt vett.

Azt most mindketten cáfolták, hogy a helikopternek kényszerleszállást kellett volna végrehajtania, és veszélyben sem voltak. Newson a New York Timesnak Trump történetéről azt nyilatkozta: „Én ezt teljes hülyeségnek hívom.”

Trump mindezek ellenére tartja magát a történethez, és nem ismeri el, hogy kitaláció lenne, vagy hogy bárkit összekevert volna bárkivel, sőt, azt is kilátásba helyezte, hogy perelni fogja azokat, akik meghazudtolták.

Az egész történet attól különösen vicces, hogy Trump és csapata gyakorlatilag arra húzta fel a Joe Biden elleni kampányt, hogy a jelenlegi elnököt inkompetens-demens öregembernek állítsák be, aki azt se tudja, hogy hol van és kiről beszél. Igaz persze, hogy Joe Biden visszavonulása előtt sokan aggódtak a jelenlegi elnök szellemi frissessége miatt, hiszen több emlékezetes tévesztése is volt (az egyik utolsó ilyen az volt, amikor a mellette álló Zelenszkijt keverte össze Putyinnal).

Kiemelt videóink