A Szigeten nem számolják fel az 50 forintot a visszaváltós palackok és alumíniumdobozok után

fesztivál
augusztus 11., 08:26

A PET-palackok és az alumíniumdobozok július 1. óta tartó visszaváltása a Szigetet is érinti, de a Portfolio nem talált visszaváltó automatát a fesztiválon. Nagy szelektív gyűjtők persze vannak, de REpont nincs, a térkép szerint csak egy, a fesztivál területén kívülre eső aldis visszaváltópontot találni.

A lap azt írja, a Sziget úgy döntött, nem számítja fel a vásárlóknak az 50 forintos betétdíjat, mivel nincs megoldva a visszaváltási infrastruktúra.

Mivel nem telepített a MOHU automatát a fesztivál helyszínére, illetve azok az automaták, amikkel most a boltokban találkozhatunk valószínűleg túl hamar meg is teltek volna, ráadásul az automaták külföldi bankkártyát el sem fogadtak volna, végül nem lett megoldva a visszaváltás.

photo_camera Fotó: Herczeg Márk/444

Azt, hogy a vendéglátósok nem kérik el külön az 50 forintos visszaváltási díjat, az itallap is szemlélteti, a sorok mögötti 50 forintos extra díjat áthúzták.

„Noha nincs megteremtve az infrastruktúra, a szabályozás kimondja, hogy a gyártónak és a forgalmazónak ki kell fizetnie az 50 forintos betétdíjat a MOHU felé. Nekünk el kellett dönteni, hogy kifizettessük-e a vendéggel, ezt az összeget, annak tudatában, hogy itt a Sziget területén a MOHU nem teremtette meg a visszaváltási rendszer feltételeit” – közölte a Portfolióval Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. cégvezetője.

Kiemelt videóink