Saját házuk romjai alól húzták ki a 4 éves ukrán kisfiú és az apja holttestét

háború
augusztus 11., 14:40

Egy 4 éves kisfiú és 35 éves édesapja meghalt egy éjszakai orosz légicsapásban Kijev mellett - közölték ukrán tisztviselők vasárnap. Három másik ember, köztük egy tizenéves fiú megsebesült a támadásban, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint egy észak-koreai gyártmányú rakétával hajtottak végre.

További részletekkel nem szolgált, de az ukrán mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy az áldozatok Brovary kerületben lévő házába egy lezuhant orosz rakéta törmeléke csapódott be. Az ukrán katasztrófavédelem által közzétett felvételeken az látható, amint a munkások a sötétben egy halom törmelék között ásnak, és egy gyermek holttestét emelik ki alóla.

photo_camera Fotó: Ukrán katasztrófavédelem

Az éjszakai orosz támadás során 57 iráni gyártmányú támadó drónt is kilőttek Ukrajnára, amelyek közül 53-at megsemmisített a légvédelem - közölte Kijev, míg Oroszország összesen négy észak-koreai gyártmányú KN-23-as rakétát lőtt ki szerintük. A másik háromnak a sorsát nem részletezték.

Zelenszkij nyilatkozatában „teljes körű légvédelmi pajzsot” kért Ukrajna partnereitől, és engedélyt kért arra, hogy nyugatiak által biztosított fegyverekkel mélyen Oroszország belsejében csapást mérjenek.

Oroszország elsőre nem reagált. Moszkva tagadja, hogy támadásaival civileket célozná, de a 29 hónapja tartó inváziója során ezreket ölt meg és több millió ukrán lakost kényszerített lakóhelye elhagyására, miközben a frontvonal mögötti kritikus infrastruktúrát is célba vette. (Reuters)

Kiemelt videóink