Technikai probléma miatt 40 perccel később indult a Musk-Trump-beszélgetés, a milliárdos szerint DDoS-támadással akadályozták az interjút

külföld
augusztus 13., 06:33

Komolyabb fennakadással indult Elon Musk és Donald Trump online beszélgetése. Az x.com-on zajló interjút magyar idő szerint kedd hajnalra időzítették, azonban technikai problémák miatt csak 40 perc késéssel kezdődött el, miután a felhasználók jelentős része nem fért hozzá a videóhoz.

Bár nem volt rá bizonyítéka, Musk, az X tulajdonosa azt állította, DDoS-, vagyis túlterheléses támadás akadályozta a közvetítést. Ilyen problémával küzdött a 444 az önkormányzati választás napján.

Az interjú Trump egyfajta visszatérése is volt az X-re. A volt amerikai elnököt letiltották a platformról a 2021. januári Capitolium elleni támadás után. Profilját Musk 2022-ben újra aktiválta, Trump azonban csak 2023-ban posztolt rajta egyszer, a rendőrségen készült bűnügyi fotóját. A mostani interjú előtt azonban több bejegyzést is közzétett. Egyelőre nem világos, hogy aktív marad-e a platformon, vagy csak az interjú marketingje miatt használta újra a profilját.

photo_camera Fotó: JIM WATSON, ODD ANDERSEN/AFP

Az interjúban számos témát érintettek. Trump például bejelentette, hogy az izraeli Vaskupolához hasonló légvédelmi rendszert akar telepíteni az Egyesült Államokba, valamint be akarja zárni a szövetségi oktatási hivatalt, hogy jogköreit az államoknak adja át. Joe Biden visszalépését pedig puccsnak nevezte.

Ugyan korábban szkeptikus volt az elektromos autókkal kapcsolatban, Trump ezúttal dicsérte a Teslákat. Miután a Tesla-tulajdonos Musk nemrégen bejelentette, hogy támogatja Trump kampányát, ez kevésbé volt meglepő lépés tőle.

Kamala Harris demokrata elnökjelölt az elmúlt hetekben egyre nagyobb figyelmet kapott a médiától. Ezzel párhuzamosan a Trump-kampány veszített is a lendületéből, az okokról és következményekről ebben a cikkben írtunk bővebben. (via BBC)

Kiemelt videóink