Allergiás roham okozta halál miatt perelné egy amerikai férfi a Disney-t, de a cég a Disney+ felhasználói feltételeire hivatkozva utasítja ezt vissza

külföld
augusztus 14., 17:06

Egy amerikai férfi felesége allergiás roham miatt életét vesztette 2023-ban, miután az orlandoi Disney World egyik éttermében evett. A nő férje most beperelné a Disney-t, de az óriásvállalat szerint ez azért nem lehetséges, mert amikor a férfi előfizetett a Disney+ streaming szolgáltató ingyenes próbaverziójára, aláírta azt a szerződést, amelyben benne van, hogy nem perelheti be a Disney-t.

Jeffrey Piccolo azt állítja, hogy a Disney World éttermében, ahol ő és felesége ettek 2023-ban, nem vigyáztak eléggé a nő tejtermékekre és diófélékre való súlyos allergiájára, annak ellenére, hogy többször figyelmeztették erre a személyzetet. A nő rohamot kapott, majd a kórházban meghalt. A vizsgálat később megerősítette, hogy a nő a szervezetében megemelkedett tej- és diófélék miatt fellépő anafilaxiás sokk következtében hunyt el.

Piccolo az eset után több mint 50 ezer dollárra perelte be a Diseny-t. A Disney azt akarja elérni, hogy a bírósági pert állítsák le, és peren kívül egyezzenek meg választottbíróság útján a férfival. Arra hivatkozva próbálják ezt elérni, hogy a férfi a 2019-es Disney+-os előfizetésével aláírta azokat a feltételeket, melyek szerint a vállalatot nem perelheti be, mert választottbíróság útján kell rendezniük a vitás ügyeket. (BBC)

Kiemelt videóink