Rendőrautó büntetőfékezett Budapesten, a rendőrség nem árulja el, milyen szükséges intézkedést tettek

belföld
augusztus 14., 20:25

Rendőr büntetőfékezett egy autós előtt Budapesten péntek este, kis híján ezzel balesetet okozva. Az életveszélyes helyzetet egy mellettük haladó kocsi fedélzeti kamerája rögzítette az M1-M7 közös bevezető szakaszán, ami aztán kedden kikerült az internetre. A rendőrség azt mondta az RTL Híradónak, hogy megtették a szükséges intézkedéseket, csak azt nem árulták el, hogy ez mit jelent.

A Budapesti Autósok oldalán került nyilvánosságra a felvétel, amin látszik, hogy a rendőrautó agresszívan tapad az előtte a belső sávba haladó autóra, ami nem húzódik le középső sávba. Aztán pont egyszerre kezdenek lehúzódni, ami felbőszítő a rendőrt, aki visszavág a belső sávba, majd onnan büntetőfékezéssel vissza a középső sávba az autó elé.

A szemtanúk szerint hajszálon múlott, hogy nem lett belőle baleset. Miután kikerült az internetre a felvétel, a rendőrség közlemény ítélte el a helyzetet és írta, hogy megtették a szükséges intézkedéseket. Azt nem tudni, ez mit jelent.

Az RTL Híradó úgy tudja, a Pest megyei főkapitányság egyik rendőre vezette a rendőrautót. Úgy tudják, ilyen esetben először parancsnoki vizsgálatot indítanak ellene, és ha megállapítják, hogy valóban bűncselekményt követett el a rendőr, akkor a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz majd az ügyben.

Kiemelt videóink