A BME gólyatáborában az óvszerek kitiltásával akarják megakadályozni a hallgatók közötti szexet

SZEX
augusztus 15., 21:02

Szerdán kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora a Fejér megyei Bodajkon, a szervezők még kezdés előtt, kedden egészen fura kérdéssel fordultak a frissen felvett hallgatókhoz:

megtiltották, hogy gumióvszert vigyenek magukkal.

photo_camera Grafika: BME VIK Gólyatábor/Facebook

A posztból nem volt egyértelmű, hogy nem csak valami hülye viccről van-e szó, hiszen az óvszer a körömcsipesz mellé került a tiltólistán, ezért megkérdeztük a hallgatói képviseletet, mégis mire gondoltak. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökének válaszából aztán kiderült,

tényleg úgy képzelik, hogy ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

A 444-nek küldött válaszában Radácsi Kristóf EHK-elnök azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik», azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

Máshol a megelőzésről máshogy gondolkodnak, például miután tavaly Nagy-Britanniában ugrásszerűen megnőtt a szexuális úton terjedő fertőzések száma a 15-24 évesek között, az egészségügyi hatóságok arra hívták fel az egyetemisták figyelmét, hogy mindenképpen használjanak óvszert a gólyahéten. Az Oxford Brookes University pedig minden félévben három ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a hallgatóknak.

Hogy a szextilalom betartását a BME gólyatáborában pontosan miként ellenőrzik, az nem derült ki, de a szervezők azt írták, „minden gólya felhőtlen szórakozására kiemelt figyelmet fordítanak, továbbá egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is”. Radácsi úgy gondolja, hogy bár a szabályaik „szigorúbbak a megszokottnál, de biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki. „A házirend a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan, az egyetemi közösségbe beilleszkedést segítő lebonyolítása érdekében szabályozza a részvételt. A házirend része a táborba be nem vihető tárgyak felsorolása is. Tilos alkoholtartalmú italt, tudatmódosító szert, illetve olyan eszközt bevinni, amely mások testi épségének veszélyeztetésére alkalmas lehet” – írta Radácsi. A rendezvényre a szervezők több száz főt vártak.

Kiemelt videóink