A britek 75 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha a férfiak nyilvánosan félmeztelenkednek

életmód
augusztus 15., 06:52

Egy új brit felmérés szerint a megkérdezettek 75 százaléka úgy gondolja, elfogadhatatlan, ha a férfiak nyilvánosan félmeztelenkednek, kivéve ha jó okuk van rá. Például ha egy medencében vagy a strandon vannak. De ahogy a Guardian is írja, ezek szerint már egy építőmunkás sem veheti le a pólóját egy forró nyári napon.

Sőt, a megkérdezettek közel negyede ragaszkodott ahhoz, hogy azok a férfiak, akik nyilvánosan leveszik a felsőjüket, büntetőeljárást és pénzbírságot kapjanak. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a megkérdezettek 46 százaléka egyetértett azzal a kirekesztő gondolattal, hogy a nyilvános félmeztelenkedés megengedhető lenne, ha az illető férfi „csúcsformában” lenne.

photo_camera Fotó: JOSEPH PREZIOSO/AFP

Még mielőtt: nem csak nők gondolták így, ugyanis nemekre lebontva is hasonló arányban ítélték el a megkérdezettek a félmeztelenkedést. A megkérdezett férfiak 72 százaléka, a megkérdezett nők 76 százaléka mondta, hogy elfogadhatatlan, ha egy férfi a strandon kívül leveszi a pólóját.

A Guardian szerint egyébként vannak kutatások, amik szerint a nők éretlennek látják a félmeztelenkedő férfiakat. De az is izgalmas infó, hogy egy kutatás szerint azoknak a férfiaknak, akik póló nélküli képet posztolnak magukról egy társkereső oldalon, 25 százalékkal kevesebb az esélyük.

Ezek szerint nem a britek kezdeményezték a „Free the Nipple” mozgalmat, vagyis azt, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nők is ugyanolyan könnyedén levehessék a felsőjüket bárhol és bármikor.

Kiemelt videóink