Budapest főtájépítészét aggasztja, hogy az állam az augusztus 20-i tűzijáték idejére kisajátította a Margitsziget egy részét

Budapest
augusztus 15., 13:29

„A Margitsziget közparkja fővárosi tulajdon, de az állam ezt más fővárosi helyszínekkel együtt elegánsan úgy kerüli ki, hogy jogszabályban biztosítja magának nemcsak az ingyenes közterülethasználatot, de még a tulajdonos önkormányzattól sem kell neki engedélyt kérnie a rendezvényeire. Minden jog ott, minden kötelesség meg itt” – kezdi Facebook-posztját Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze.

Bejegyzéséhez csatolt egy képet is, ami szerint augusztus 20. dél és augusztus 21. dél között a Margitszigetre nem lehet bemenni a Margit híd irányából, és a sziget déli csücskének nagy részét lezárják „a tűzijáték biztonsági előírásai miatt”. A pirossal jelölt részt egyébként a képen elnevezték „NO GO ZONE”-nak.

photo_camera Fotó: Facebook

Bardóczi posztját azzal folytatta, „nem tudjuk mi fog történni az évszázados platánfák között, mert erről elfelejtettek bennünket részletesen tájékoztatni. Az általános tájékoztatóból ugyanis semmi konkrétum nem derül ki. Nem tudjuk mit építenek majd fel a margitszigeti szökőkút vagy éppen a Pest-Buda szobor, az Atlétikai Centrum vagy éppen a pólópálya területén és ez okoz-e károkat vagy tűzveszélyt. Nem tudjuk mennyire teszik tönkre a közparkunkat és azt sem tudjuk, hogy mégis egészen pontosan miért kell lezárni a park főbejáratát azért, hogy megint lássuk elégetni az adóforintjainkat, miközben a környék kutyái elmenekülnek és kicsikét rosszabb lesz megint a levegő mert amúgy már túlságosan jó lenne. Nekünk csak az jutott, hogy harmadkézből megtudhatjuk egy szórólapról, hogy a Margitsziget No Go zóna…”

Az augusztus 20-i tűzijátékról egyelőre csak annyit árultak el, hogy az „ezelőtt soha nem látott méretű” és „gigászi” lesz, de hogy mennyibe kerül, még nem tudni.

Kiemelt videóink