Meghalt Gena Rowlands, a Szerelmünk lapjai színésznője

GYÁSZ
augusztus 15., 06:04

94 évesen meghalt Gena Rowlands amerikai színésznő, akit a legtöbben talán a Szerelmünk lapjai (The Notebook) című filmben nyújtott alakításáról ismernek, pedig Rowlandset kétszer is jelölték Oscarra, egyszer 1975-ben az Egy hatás alatt álló nő című film miatt, majd 1981-ben, a Glória című film főszerepéért.

photo_camera Gena Rowlands a Szerelmünk lapjai című filmben, 2004-ben Fotó: MELISSA MOSELEY / NEW LINE CINEM/Collection ChristopheL via AFP

Halálának okét nem közölték, de a legutóbbi hírek szerint Alzheimer-kórban szenvedett. 2015-ben hagyta abba a színészkedést, négy Emmy-díj, két Golden Globe-díj és két Oscar-jelölés után.

1930-ban született Wisconsinban, majd később New Yorkba költözött, 1956-ban már egy Broadway-darabban játszott. Hosszú színészi pályafutásáért 2015-ben tiszteletbeli Oscar-díjat kapott.

A 2004-es Szerelmünk lapjai című filmet fia, Nick Cassavetes rendezte, aki nemrég az Entertainment Weeklynek beszélt arról, hogy anyja, aki a filmben egy demenciában szenvedő karaktert alakított, most Alzheimer-kórban szenved. (BBC)

Kiemelt videóink