Őzek fulladtak bele egy tataházai hígtrágyatározóba

belföld
augusztus 15., 12:07

Tataháza külterületén, az 55-ös főút közelében van egy 70 méter átmérőjű, közel 8 méter mély hígtrágyatározó, amibe az elmúlt héten több őz is belepusztult – írja a Telex a Bácsalmási Hírek cikke alapján.

A lap szerint augusztus 8-án egy vadőr talált rá a tározóban fuldokló két élő és hat elpusztult őzre. Az állatokat a Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság emberei mentették ki. Egy nappal később újabb őz tévedt a tározóba, az állatot sikerült kimenteni. Augusztus 12-én aztán egy élő és egy elpusztult őzet emeltek ki, illetve további két koponyát találtak, és augusztus 14-én egy újabb őzet sikerült kimenteni.

A Felsőszentiváni Vadásztársaság becslése szerint csak az elmúlt hét során keletkezett kár meghaladja a 4 millió forintot. A vadásztársaság elnöke, Weisz István szerint a probléma nem új, azt mondta, attól tartanak, hogy az elmúlt években több állat eshetett áldozatul a nem megfelelően védett, nem elkerített létesítménynek.

A tározó tulajdonosa a Pápai Hús – a beszerzési osztály vezetője, Sallai Tamás állítása szerint a helyi lap megkereséséig nem tudtak arról, hogy a hígtrágyatározó nincs megfelelően bekerítve. Szerintük a létesítmény minden jogszabályi előírásnak megfelel és engedélyezett.

A helyi jegyző szerint korábban volt kerítés a terület körül, most már nincs.

Kiemelt videóink