Átszámítva több mint százmillió forintot keresett Donald Trump a saját márkás Bibliájából

külföld
augusztus 16., 19:51

Donald Trump republikánus elnökjelölt százezreket keresett a saját márkás Bibliájából, dollármilliókat az ingatlanjaiból, ugyanakkor milliós tartozásai vannak a rágalmazási és csalási ügyei miatt, írja a Guardian a volt elnök vagyonnyilatkozata alapján.

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

A dokumentumokat a jelölteknek kötelezően le kellett adni, ellenkező esetben megsértették volna a kampánytörvényeket. A nyilvánosságra hozott adatok alapján Trumpnak jelentős személyes kiadásai vannak, több mint 500 millió dollárral, átszámítva közel 180 milliárd forinttal tartozik E Jean Carroll írónak és a New York-i főügyésznek, ezek ra ágalmazással és számviteli csalással kapcsolatos polgári peres ítéletekből származnak.

Trumpnak az amerikai ingatlanvagyona mellett globális pénzügyi érdekeltségei is vannak, többek között Kínában, Szaúd-Arábiában, Iránban, Ukrajnában és Izraelben, emellett dollármilliói vannak kriptóban és aranyrudakban. Kiderül továbbá az is, hogy a sajt könyvei után 5 millió dollár jogdíjat kapott, a Lee Greenwood countryénekessel közösen kiadott Bibliákból pedig 300 ezer dollárt -107 millió forintot - keresett.

Trump alelnökének, JD Vance-nek a vagyonát 4 millió dollárra teszik, ebből 250 ezer dollár bitcoin .A demokrata jelölt, Kamala Harris 8 millió dollárt, Tim Walz alelnök-jelölt szerény 330 ezer dollárt vallott be.

Kiemelt videóink