Fásy Ádám megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét

KULTÚRA
augusztus 16., 12:22

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Fásy Ádám, erről adott hírt a Kulturális és Innovációs minisztérium sajtóosztálya.

photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

Fásynak a Pesti Vigadóban adta át „augusztus 20-a alkalmából” a díjat Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert a minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár.

Fásy Ádám az elmúlt évtizedekben leginkább a Zeneexpressz/Fásy mulató című mulatós zenékkel teli műsoráról, illetve arról volt ismert, hogy a 90-es évek elején ő lett a Miss Universe Hungary, a Miss Europe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary licencek tulajdonosa, na meg arról, hogy lányával, Fásy Zsüliettel együtt is énekelt.

link Forrás

Mégsem ezeket emelték most ki életművévől, Fásy Ádám neve mellett inkább csak annyit írtak: „kulturális szervező, műsorvezető, a Munkácsy Alapítvány elnöke”.

Hankó Balázs a díjak átadásakor azt mondta, „ma sem kisebb a kihívás, mint volt a zivataros századok során, a válasz pedig ugyanaz: állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat”. Ezután az MTI beszámolója szerint azt mondta, „ezt kellett a magyar történelem során számos esetben és napjainkban is megvédeni az önkénytől, most pedig az önkény olyan új formájától, amikor a semmibe vezető abnormalitást akarják mércévé tenni, amikor a keresztény hitből, kultúrából űznek egyesek tréfát”.

Frissítés - 12:35: Fásy Ádámon túl kitüntették Mészáros Lőrinc bankjának vezetőjét is, Barna Zsolt, az MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozatát kapta meg, de „kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült” még Kardosné Gyurkó Katalin is, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki minden alkalommal megdicséri a kormány munkáját, kiállt Novák Katalin mellett, és Fidesz-színekben indult Érden polgármesterjelöltként. Sőt „magas állami kitüntetésben részesült Dr. Szomolai Csaba, az Állami Számvevőszék alelnöke” is. Megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést, amit Tállai András miniszterhelyettes adott át neki.

Kiemelt videóink