Diákjával folytatott viszonyt az egyik fővárosi szakképző iskola tanára

oktatás
augusztus 16., 17:06

Azonnali hatállyal kirúgták a fővárosi Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola egyik tanárát, mert diákjával folytatott viszonyt, írja a Magyar Hang. A lap úgy tudja, hogy a férfi oktató több fiút is zaklathatott, szexuális ajánlatokkal bombázhatta őket. Az eset még tavaly történt, de az intézmény igazgatója megpróbálta megúszni a botrányt. A Magyar Hang megkeresésére az iskola felettes szerve, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum közölte:

„A Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában történtekkel kapcsolatosan az alábbi információkkal tudunk szolgálni. A Centrum 2024.05.02. napján szerzett tudomást az iskola oktatójának egy tanulóval kialakult viszonyáról, még aznap haladéktalanul az oktató munkaviszonyát felfüggesztette, az iskolából kitiltotta és a Centrum felszólítására az iskola igazgatója még aznap feljelentést, 05.15-én pedig feljelentés kiegészítést tett a rendőrségen.”

A feljelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. A Szakképzési Centrum az ügy miatt belső vizsgálatot is elrendelt, ami során belső mulasztást állapítottak meg az igazgatónál, ezért május végén leváltották.

Kiemelt videóink