A kulturális államtitkár szerint Magyarországnak kell őriznie a tűzhelyet

POLITIKA
augusztus 17., 14:12

„Európának vissza kell térnie zsidó-keresztény kulturális gyökereihez és azon az úton továbbhaladnia, amelyet az Európai Unió alapítói megálmodtak” - erről beszélt az MTI beszámolója szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára szombaton Sopronban, a Soproni Piknik rendezvényen. Závogyán Magdolna kijelentette:

Magyarországnak a zsidó-keresztény kulturális gyökerekhez való visszatérésben kulcsszerepet kell játszania, "őriznie kell a lángot, a tűzhelyet".

Szerinte a tüzet az erős és szuverén nemzetállamoknak kell táplálniuk, olyan tagországoknak, amelyek megvédik polgáraik érdekeit, biztonságát és büszkék kulturális hagyományaikra úgy, hogy közben tisztelik másokét. „A kultúra nem bónusz, hanem a túlélés egyik záloga” - emelte ki. Závogyán szerint

nemzetalkotó, jövőépítő csak olyan ember lehet, aki behatóan ismeri múltját, a mindennapokban megéli kultúráját és hagyományait, megbecsüli örökségét és mindezt továbbadja utódainak. „Ez megmaradásunk és nemzeti jövőnk záloga, ez Európa jövőjének záloga.”

Kiemelt videóink