A hosszú hétvégén még eshet, utána visszatér a stabilan meleg időjárás

időjárás
augusztus 18., 09:10

Kisebb lehűlés érkezik a hosszú hétvégén, de hamarosan visszatér a hőség - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Vasárnap napközben napsütéses időre számíthatunk, késő délutántól viszont záporok, zivatarok is kialakulhatnak az ország déli részein. Ezeket helyenként felhőszakadás, viharos szél és jégeső kísérheti. Napközben 30 és 39 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet, estére 30 fok alá hűl majd a levegő.

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Több helyen kialakulhat záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A csúcsérték általában 27 és 33 fok között várható, de délkeleten melegebb időre számíthatunk.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Elszórtan ugyanakkor előfordulhat zápor és zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 14 és 24, délután 28 és 36 fok között valószínű, továbbra is délkeleten lesz a melegebb.

A meleg idő a hét második felében is folytatódik majd. Szerdán 30 és 36 fok, csütörtökön 29 és 34, pénteken pedig 30 és 35 fok között alakul majd a napi csúcshőmérséklet.

Kiemelt videóink