Félbeszakított egy szerinte „perverz” színházi előadást a szlovák államtitkár, végül a polgármester vezette ki a nézőtérről

külföld
augusztus 19., 15:56

Štefan Kuffa szlovák környezetvédelmi államtitkár félbeszakított egy színházi előadást Kisfrankvágásán. A szélsőjobboldali Szlovák Nemzeti Párt (SNS) politikusa amiatt kezdett balhézni, mert az elődást „perverznek”, így gyerekek számára károsnak találta.

Kuffa a Kassai Nemzeti Színház Babám című előadásának egy pontján kiállt a nézők elé, és elkezdett arról magyarázni, hogy szerinte kinek való és kinek nem a műsor. Majd felszólította a gyermekükkel érkező szülőket, hogy hagyják el a nézőteret.

A nézők azonban nem akartak elmenni, így végül Kisfrankvágása polgármesterének kellett kivezetnie a dühöngő államtitkárt. A történteket Lukáš Marhefka, a szlovák Zamagurské noviny újság főszerkesztője mesélte el a Facebookon.

Štefan Kuffa
photo_camera Štefan Kuffa Forrás: Štefan Kuffa/Facebook

Kuffa egy Facebook-videóban kommentálta az ügyet. Azt mondta, hogy gyönyörű este volt egészen addig, amíg el nem indítottak egy perverz felvételt a színpadon. Állítása szerint amikor felszólította a szülőket, hogy vigyék el a gyermekeket, rudakkal támadtak rá, és a telefonját is összetörték.

A Kassai Nemzeti Színház sajnálatosnak nevezte a történteket. Közleményükben azt írták, hogy a darab csak 18 éven felülieknek ajánlott, a szervezők azonban ezt nem tüntették fel a helyi szórólapokon. Emiatt elnézést kértek a színháztól. Ugyanakkor az előállt helyzet senkit sem jogosított fel arra, hogy beavatkozzon az előadásba. Szerintük ha Kuffának kételyei voltak a darabbal kapcsolatban, akkor a szervezőket kellett volna figyelmeztetnie. (via Új Szó)

Kiemelt videóink