Tornádó süllyesztette el egy brit techvállalkozó jachtját az olasz partoknál, 1 halott, hatan eltűntek

külföld
augusztus 19., 15:09

Egy ember meghalt, hat eltűnt, amikor egy tornádó elsüllyesztett egy luxusjachtot Szicília partjainál. A fedélzeten összesen 22-en voltak.

A tornádó hétfőn hajnali 5-kor csapott le, az 56 méter hosszú, brit lobogó alatt hajózó, Bayesian nevű jacht ekkor Porticello partjaitól néhány száz méterre horgonyzott. A hajóról ide kattintva olvashat részleteket egy hajózási szakportálon.

photo_camera A Bayesian korábbi képe egy hajózási szakportálon Forrás: Yachtharbour

Az eltűntek között négy brit és két amerikai van. 15 embert azonnal kimentettek, gyermek is volt közöttük, őt a palermói gyerekkórházba szállították. Összesen nyolcan kerültek kórházba. A kapitány túlélte a szerencsétlenséget, ő azt nyilatkozta, hogy percek alatt süllyedt el a hajó.

link Forrás


A hajón főként britek voltak, de utazott rajta két angol-francia kettős állampolgár, egy új-zélandi, egy ír és egy Sri Lanka-i is.

Az olasz tűzoltók tájékoztatása szerint mát elérték a hajótestet, amely 49 méterrel fekszik a tengerszint alatt. A kutatásban mentőhelikopterek is részt vesznek.

A Sky News azt írta, a hajó Mike Lynch brit techvállalkozóé volt, és ő is az eltűntek között van. Lynch az elmúlt hetekben egy csalási ügy miatt került a hírekbe: miután az Autonomy nevű techcégét 2011-ben eladta a Hewlett-Packardnak, felmerült, hogy szándékosan túlbecsültette a cég értékét. Amerikában ezért perbe fogták, egy éve a britek ki is adták az USA-nak, ahol júniusban felmentették a vádak alól. Lynch tagadta, hogy törvénytelenséget követett volna el.

(via CNN, Sky)

Kiemelt videóink