Sok erőt, jó egészséget kívánt Lukasenka Orbánnak augusztus 20. alkalmából

POLITIKA
augusztus 20., 13:35

„Üdvözletét tolmácsolta” a fehérorosz diktátor, Alekszandr Lukasenka Sulyok Tamás köztársasági elnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek az államalapítás ünnepe alkalmából.

A Belta belarusz állami hírügynökség szerint Lukasenka a Sulyok Tamásnak szóló üzenetben azt írta, „amint az ön helyesen megjegyezte a nekem küldött üzenetében, az államok közti együttműködés legfőbb alapja a kölcsönös bizalom és tisztelet elvei iránti feltétlen elkötelezettség. Az alapvető alkotmányos normáknak és nemzeti érdekeknek megfelelően Minszk és Budapest évek óta fejleszti a kétoldalú kapcsolatokat országaik népei javára.”

Bízik abban is, hogy a magyar soros EU-elnökség révén az olyan fontos kérdések, mint a család védelme és a hagyományos keresztény értékek, ismét napirendre kerülnek Európában.

Az Orbán Viktornak szóló üzenetben a fehérorosz elnök arról írt, Magyarország „békeszerető politikát folytat,” amely elsősorban nemzeti érdek. Szerinte „a nehézségek ellenére” mindkét ország hű maradt az elveihez, kölcsönösen előnyös, egyenrangú együttműködést alakított ki, amely számos kérdésben

a tiszteletre és a nézetek hasonlóságára épül.

Lukasenka szerint kétségtelen, hogy ma az egyik fő prioritás az Ukrajnában „kialakult konfliktus” rendezése (melybe ők a Kreml szövetségeseként szálltak be).

„Fehéroroszország nemcsak szavakban, hanem tettekben is mindig kiállt a békekezdeményezések és az európai stabilitás mellett. Ezért nagyra értékeljük Magyarország álláspontját, amely fontos helyet foglal el az európai politikában, és határozott lépéseket tesz a béke megteremtése érdekében”.

Végezetül jó egészséget, energiát, erőt és eredményes tevékenységet kívánt a magyar vezetőknek, valamint békét, boldogságot és jólétet a magyar népnek.

(via Népszava)

Címlapi kép: Viktor Tolocsko/Sputnik via AFP

Kiemelt videóink