Andrew Tate romániai otthonaiban razziáztak, kiszélesítve a nyomozást

bűnügy
augusztus 21., 14:18

A román rendőrség házkutatást tartott Andrew Tate házában az ellene felhozott új vádakkal kapcsolatos nyomozás részeként.

Az ellentmondásos influencer már korábban is bíróság elé állt nemi erőszak és emberkereskedelem miatt, de az ügyészek szerint most további vádakkal nézhet szembe kiskorúakkal való szex és emberkereskedelem, valamint pénzmosás és tanúk befolyásolásának kísérlete miatt.

Andrew Tate és testvére, Tristan – akiket rengetegen követnek a közösségi médiában – tagadták az ellenük felhozott összes korábbi vádat. Először 2022 decemberében vették őket őrizetbe Romániában, majd 2023 augusztusában szabadultak a házi őrizetből.

A DIICOT, a romániai szervezett bűnözés elleni ügyészség speciális szolgálata közölte, hogy reggel négy házkutatást tartottak a fővárosban, Bukarestben és Ilfov megyében. A BBC úgy tudja, a nyomozás Andrew Tate-hez kapcsolódik, és ezek a vizsgálatok már egy ideje folynak.

A razziára adott nyilvánvaló válaszként Tate az X-en azt írta: „A Mátrix valódi. És van egy jól bevált forgatókönyvük. A rágalmazás az első számú eszközük, az eljárás pedig a büntetés. De pechükre a végén mindig a Jó győz.”

Andrew Tate-et, a magát nőgyűlölőnek valló influencert korábban kitiltották a közösségimédia-platformokról, mert nőgyűlölő nézeteket hangoztatott. Többször is azt állította, hogy a román ügyészségnek nincs bizonyítéka ellene, és összeesküvés folyik az elhallgattatására.

Andrew Tate és testvére egy bírósági meghallgatás után Bukarestben 2023. december 22-én.
photo_camera Andrew Tate és testvére egy bírósági meghallgatás után Bukarestben 2023. december 22-én. Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

A brit-amerikai állampolgár Tate testvéreket, korábbi kick-boxosokat, azzal vádolják, hogy felnőtt tartalmakkal foglalkozó – az ügyészek szerint bűnözői csoportként működtetett – cégeken keresztül kizsákmányolták a nőket. A tavaly júniusban közzétett vádiratban a testvérek mellett két romániai női társukat is megnevezték, és hét állítólagos áldozatot azonosítottak.

Az influencereket az Egyesült Királyságban is körözik az állítólag ott elkövetett, egymástól független szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban. (BBC)

Kiemelt videóink