Börtönbe megy az új-zélandi szektatag, aki megölte kétéves gyerekét

külföld
augusztus 21., 11:20

Kilenc év börtönre ítélték Ausztráliában azt a szektatagot, aki halálra verte a kétéves lányát. A gyerek még 1987-ben tűnt el a Ministry of God szekta farmjáról. A lányt évtizedekig kereste az apja, akinek azt mondták, a gyereket valaki örökbe fogadta.

Tillie Craiget valójában azonban egy műanyagcsővel agyonverték, holttestét a szekta vezetője égette el, maradványait pedig szétszórták az Új-Dél-Walesben található farmon.

photo_camera Fotó: 10 News First

A 62 éves Ellen Rachel Craiget 2022-ben vádolták meg lánya meggyilkolásával, miután a rendőrség kapott egy fülest. A nő később bűnösnek vallotta magát. A BBC azt írja, a tárgyalást vezető bíró elfogadta, hogy a nő nem akart súlyos sérülést okozni a gyereknek, de hozzátette, hogy „durva alulértékelés” lenne a gyerek halálát tragikus balesetnek nevezni.

A BBC azt írja, a kétéves gyerek épp söprögetett, amikor anyja, aki „elégedetlen volt a munka minőségével”, agyonverte. A nő akkor 25 éves volt. A bíróságon felolvasottak szerint az ausztrál kommunában akkor a gyerekeknek életkoruktól függetlenül házimunkát kellett végezniük, gyakran pedig egy fekete csővel fegyelmezték őket.

A nő elmondása szerint a gyereket ezután a kádba fektette és várta a szektavezér Alexander Wilont (akit Papának neveztek), hogy imádkozzon a lány feltámadásáért.

Wilont gyilkosságban való bűnrészeséggel vádolták meg, később pedig szexuális erőszakkal is vádolták, de a halálos beteg férfit alkalmatlannak nyilvánították a bírósági tárgyalásra.

Ellen Rachel Craiget 1987 novemberére kizárták a szektából, onnan hazautazott Új-Zélandra, ahol álnéven élt egészen 2021-es letartóztatásáig és kiadatásáig. (BBC)

Kiemelt videóink