Obama szerint Trump egy 78 éves milliárdos, aki csak nyafog, amióta lejött közénk az arany mozgólépcsőjén

külföld
augusztus 21., 06:54

Először Michelle Obama, majd a volt amerikai elnök, Barack Obama is beszédet mondott a demokraták Nemzeti Gyűlésén, hogy elmondják, támogatják a demokraták új elnökjelöltjét, Kamala Harrist.

Michelle Obama egyszerűen összefoglalta a teendőket, és arra kérte az amerikaiakat: „Ne csak üljenek itt és panaszkodjanak. Csináljanak valamit.” Illetve arra is kért mindenkit, hogy szavazzanak Kamala Harrisre és Tim Walzra, mert „nincs más választás”.

Barack Obama beszédét Joe Biden dicséretével indította, elmondta, hogy Donald Trump elnöksége és a covid után úgy érezte, Amerikának vezetőre van szüksége, „olyanra, aki félreteszi a politikát, és azt teszi, ami helyes”. Azzal folytatta, hogy Biden viszont már „átadta a fáklyát”, majd úgy fogalmazott: „Most rajtunk múlik, hogy harcoljunk azért az Amerikáért, amiben hiszünk. Mert ne tévedjünk, ez egy harc lesz.” Obama azt mondta, „ez egy szoros verseny lesz egy megosztott világban”.

photo_camera Fotó: JACEK BOCZARSKI/Anadolu via AFP

Obama szerint Amerikának nincs szüksége újabb négy évnyi Donald Trumpra, majd bírálta a volt elnök politikáját és jellemét. Azt mondta róla, hogy egy „78 éves milliárdos, aki nem hagyja abba a nyafogást a problémáiról, mióta kilenc évvel ezelőtt lejött közénk az arany mozgólépcsőjén”. Szerinte Trump most csak még jobban panaszkodik, mert „fél, hogy veszít Kamalával szemben”. „Nincs szükségünk újabb négy évnyi harsánykodásra, bumfordiságra és káoszra, ezt a filmet már láttuk, és mind tudjuk, hogy a folytatás általában rosszabb.”

„Amerika készen áll egy új fejezetre. Egy jobb történetre. Készen állunk egy Kamala Harris nevű elnökre” – mondta Obama. (CNN)

Kiemelt videóink