Utolsóként a 2014-es világbajnokok közül, Manuel Neuer is visszavonult a válogatottságtól

foci
augusztus 21., 17:35

Manuel Neuer az Instagramon jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól. A 38 éves kapus döntése azt jelenti, hogy a keretben egyetlen játékos sem maradt a 2014-ben világbajnokságot nyert német csapatból.

Neuer azt írta, nem volt könnyű számára a döntés, mert fizikailag jó állapotban érzi magát, és elgondolkodott a 2026-os világbajnokságon is. Ugyanakkor arra jutott, ez a megfelelő időpont, hogy új fejezetet nyisson, és teljesen klubcsapatára, a Bayern Münchenre koncentráljon. Büszke a válogatottnál eltöltött időre, és hálás, hogy olyan sikereket ért el, mint a 2014-es világbajnoki cím.

Manuel Neuer
photo_camera Manuel Neuer Fotó: TOM WELLER/dpa Picture-Alliance via AFP

Neuer 2009-ben lépett pályára először a német válogatottban. Összesen 124 meccsen védett, 61 alkalommal csapatkapitányként. Utolsó mérkőzése a Spanyolország elleni Eb-negyeddöntő volt, amit hosszabbítás után 2-1-re veszített el a hazai pályán játszó német válogatott.

Augusztus 19-én egyébként a német válogatott Neuert követő, aktuális csapatkapitánya, Ilkaj Gündogan is visszavonult a válogatottságtól. (via Süddeutsche Zeitung)

Kiemelt videóink