Indoklás nélkül visszavonta Pintér Sándor a szentgotthárdi általános iskola igazgatójának megbízatását

oktatás
augusztus 23., 16:22

„A mai nappal Schleipfnerné Gáspár Andrea intézményvezetői megbízását Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta” – írták ki péntek délben a Szentgotthárdi Általános Iskola Facebook-oldalára.

A lépést a pedagógusok és dolgozók szakmai és emberi szempontból is elfogadhatatlannak tartják, és összefogást kérnek a szülőktől a rendkívüli helyzet megoldásáért.

link Forrás

Huszár Gábor polgármester egyelőre nem kommentálta a történteket.

A Nyugat.hu elérte a leváltott igazgatót, aki nem akart nyilatkozni, de az kiderült, hogy az iskola készen áll a tanévkezdésre, a tantárgyakat kiosztották, kész az órarend is. Szentgotthárdon ez egyetlen nem egyházi fenntartású általános iskola. Állítólag sokkal több gyereket íratnak be ide, mint az egyháziba, ezért felmerült, hogy belenyúljanak a beiskolázásokba.

Az iskolában 2023 januárjában csaknem a teljes tanári kar részt vett a polgári engedetlenségben: 35 pedagógusból 29 tiltakozott. Nem lenne kirívó, ha az igazgató felmentése és a tiltakozás között lenne összefüggés: az elmúlt hetekben több olyan fővárosi iskola igazgatójának a pályázatát utasították el, ahol a tantestület korábban tiltakozott. Ilyen volt például a Kölcsey és a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol tannyelvű gimnázium igazgatójáé is.

Címlapi kép forrása: Szentgotthárdi Általános Iskola Facebook-oldala

Kiemelt videóink