Elfogták a solingeni késeléses merénylet feltételezett tettesét, véres ruhában adta fel magát

külföld
augusztus 25., 07:28

A német rendőrség letartóztatta azt a férfit, akit a pénteki solingeni késes ámokfutás elkövetésével gyanúsítanak. Az elkövető három embert megölt és nyolcat megsebesített a város 650. születésnapját ünneplő fesztiválon. A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, azt közölték, hogy a "katonájuk" a muszlimokért és palesztinokért állt bosszút.

Az elfogást Herbert Reul, Észak-Rajna Vesztfália tartomány belülgyminisztere jelentette be az ARD közszolgálati tévében, de akkor még nem árult el részleteket. Német lapok azt írták, a gyanúsított feladta magát, vérfoltos ruhákban. Az önfeladást aztán a belügyi szóvivő is megerősítette.

Szintén német lapinformációk szerint az elkövető egy 26 éves szíriai férfi, aki 2022-ben érkezett Németországba, és kért menedékjogot Bielefeldben. Úgy tudni, nem volt a rendőrök vagy szolgálatok látókörében mint radikális iszlamista.

Ez a harmadik letartóztatás a gyilkossággal kapcsolatosan, előtte egy 15 éves fiút vettek őrizetbe, akiről azt feltételezik, hogy tudhatott a merényletről, majd a solingeni menekültközpontban állítottak elő egy 36 éves férfit, róla nem tudni, hogy mivel gyanúsítják.

A merényletben egy 56 éves nő, egy 56 és egy 67 éves férfi vesztették életüket. (BBC, Bild)

Kiemelt videóink