A gázai alagútrendszerből szabadított ki az izraeli hadsereg egy október 7. óta fogságban lévő túszt

külföld
augusztus 27., 15:46

Az izraeli hadsereg egy összetett műveletben egy alagútból szabadított ki a Hamásztól egy túszt, akit a palesztin terrorszervezet az október 7-i támadásban ejtett foglyul. Ő a nyolcadik túsz, akit sikerült élve kihozni.

A kiszabadított túsz egy 52 éves beduin, Kaid Farhan Alkadi, aki biztonsági őrként dolgozott az egyik kibucban, amit a Hamász megtámadott. Az izraeli hadsereg jelentése szerint a 11 gyermekes apa állapota stabil, egészséges, de további vizsgálatokra kórházba vitték.

Kiszabadításának hírére a kórházba rohanó családtagjairól felvétel is készült:

link Forrás

A túszszabadítás részleteiről egyelőre nem közöltek részleteket, az izraeli hadsereg csak annyit közölt, hogy a Gázai övezet déli részén, egy alagútból hozták ki a férfit egy komplex műveletben, amit az alagút-elhárító különleges erők vezettek, és más egységek mellett haditengerész kommandósok is részt vettek benne.

A kiszabadított Kaid Alkali egyik testvére, a mobilon kiszabadított bátyja a kórházban egy harmadik fivérükkel
photo_camera A kiszabadított Kaid Alkali egyik testvére, a mobilon kiszabadított bátyja a kórházban egy harmadik fivérükkel Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Alkadi a nyolcadik túsz, akit élve sikerült kihozni a Gázai Övezetből. A Hamász fegyveresei 253 embert raboltak el tavaly október 7-én. Néhányukat fogolycserével kiszabadították, de a Hamász 108 embert még mindig túszként tart fogva. Ők valószínűleg már nincsenek mind életben, az izraeli hatóságok azt feltételezik, hogy egyharmaduk már nem él.

(The Jerusalem Post)

Kiemelt videóink