NAIH: Jogellenesen listázott Magyar Péter

POLITIKA
augusztus 27., 09:29

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint Magyar Péter jogellenesen hozott nyilvánosságra személyes adatokat, amikor kiposztolta az ATV-s dolgozók vallási hovatartozását – írja a Magyar Nemzet.

A NAIH felszólította Magyart, hogy ezeket törölje a közösségi oldaláról, és a jövőben tartózkodjon az ilyentől. A törvény értelémben – egyetértés esetén - a NAIH felszólításának azonnal eleget kell tenni, ha viszont nem ért egyet, arról írásban tájékoztathatja a hatóságot, amely további lépéseket tehet.

Magyar a június választás után csattant az ATV-vel: kivonult a stúdióból, mikor Rónai Egon a beszélgetés elején azzal próbálta szembesíteni, hogy állításával ellentétben többször próbálták behívni adásba. Magyar viszont kérdéseket várt, és mikor nem kapott, megszakította a beszélgetést. Utána arról írt, provokáció történt, majd posztolt több ATV-s dolgozó vallási hovatartozásáról. Később azzal védekezett, ő senkit nem nevezett meg (csak beosztásokat írt ki), de meg is tehette volna, hiszen az érintettek büszkén vállalták ezt korábban a nagy nyilvánosság előtt.

Kiemelt videóink