Tiborcz István cége érdeklődhet az eladó Budapest Marriott hotel iránt

gazdaság
augusztus 27., 06:36

Eladó a második világháború után elsőként megépült hazai luxusszálloda, a Budapest Marriott, lehetséges vevőjelöltként pedig felmerült a Tiborcz Istvánhoz tartozó BDPST Group is, írja a Telex.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A jelenlegi tulajdonos, a cseh CPI-csoportot árulja a szállodát, a vevőjelölteknek szeptemberben kell beadniuk az ajánlataikat. A cseh milliárdos, Radovan Vitek cégének Magyarországon 51 épülete, 1085 szállodai szobája, 1,3 milliárd eurós portfóliója van, és övé a legnagyobb budapesti irodaportfólió.

A lap azt írja, hogy jelenleg nem igazán jó az ingatlanpiaci helyzet, így nem biztos, hogy nagy verseny lesz a szállodáért, de hírek szerint a BDPST Group elindulhat a tenderen.

A Gellért Szálló megszerzése után alábbhagyhatott Tiborczék vásárlási lendülete, inkább a felhalmozott egységei működtetésére és konszolidálására fókuszálnak, de a Marriott ingatlana jól illeszkedhet a portfólióba, így kivételt tehetnek vele, ha lehetőségük adódik a megszerzésére. A BDPST a Marriott-hálózattal közösen a közelben működtet egy másik szállodát, a Dorotheát. A csoport nem kommentálta az az értesülést, de nem zárta ki, hogy érdeklődik a szálloda iránt.

Kiemelt videóink