17 év börtönt kapott a férfit, aki egy híres youtubernek adta ki magát és kényszerített tiniket szexuális aktusokra

külföld
augusztus 28., 10:14

Ausztráliában 17 év börtönbüntetésre ítélték Muhammad Zain Ul Abideen Rasheedot, aki egy híres youtubernek adta ki magát, azért, hogy így vegyen rá tinilányokat szexuális cselekményekre, írta a BBC. Rasheed bűnösnek vallotta magát 119 vádpontban. Összesen 286 embert abuzált 20 országból, az áldozatai kétharmada 16 év alatti volt.

Az ausztrál hatóságok szerint ez „a történelem egyik legsúlyosabb szexuális zsarolási ügye”.

„A semmibevétel, amellyel ez a férfi az áldozataival szemben világszerte tanúsított, valamint az áldozatok szorongása, megalázása és félelme miatt ez az egyik legszörnyűbb szexuális zsarolási ügy, amely Ausztráliában bíróság elé került” - mondta David McLean, az ausztrál szövetségi rendőrség helyettes főparancsnoka.

Rasheed egy 15 éves Youtube-sztárnak álcázta magát, és így kezdett beszélgetésekbe az áldozataival, majd a szexuális fantáziáikról kérdezte őket. Az áldozatokat megfenyegette, hogy, ha nem hajtanak végre egy sor megalázó szexuális aktust (amelyekben időnként a családi háziállatok vagy más gyerekek is benne voltak), akkor elküldi a fantáziáikról szóló válaszokat a szüleiknek vagy barátaiknak.

Az elkövető nőgyűlölő incel közösségek tagja volt, és sokszor másokat is meghívott (egy esetben 98 embert), hogy közösen nézzék, ahogy az áldozatok végrehajtják a megalázó aktusokat. Rasheedot azután fogták el, hogy az Interpol kapcsolatba lépett az ausztrál hatóságokkal, majd 2020-ban vádat emeltek ellene. Jelenleg ötéves börtönbüntetését tölti, mert kétszer is szexuálisan zaklatott egy 14 éves lányt egy perth-i parkban. Feltételesen legkorábban 2033-ban szabadulhat.

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink