Hetek óta nincs hidegvíz az ország legnagyobb szülészetének több termében, forró víz jön a csapokból

Egészségügy
szeptember 04., 15:03

Legalább hetek óta több csapból is csak forró víz folyik a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti telephelyén (közismert, régi nevén, a SOTE II.-n) – írta nekünk olvasónk, hozzátéve, hogy beszélt olyan ismerősével, aki augusztus közepén szült ott, és már ekkor is ez volt a helyzet.

Mint hozzátette, ez azért is jelent problémát, mert a zuhanyzás az egyik leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapítási módszer a szülés során, és az idei nyári kánikula idején eleve nagyon hiányozhatott a hideg víz, illetve a zuhanyzás lehetősége.

A hidegvízhiánnyal kapcsolatban megkerestük a Semmelweis Egyetem sajtóosztályát, többek között azt kérdezve, hogy mióta áll fenn a probléma, és mikorra várható megoldás.

Az alábbi választ kaptuk: „ismert műszaki hiba okozza, hogy a fővárosi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti telephelyének egyes helyiségeiben hol langyos, hol pedig meleg víz folyik a csapokból. A probléma nem terjed ki az épület és az érintett részlegek teljes területére, az csak néhány kórteremben tapasztalható.

A hiba elhárításán– több cég és vállalkozó bevonásával - dolgoznak, de a betegforgalom intenzitása, a kórtermek és az ellátási terek érintettsége miatt, valamint a betegellátás folyamatos biztosítása mellett ez csak lassabb ütemben tud megvalósulni.” Hozzátették, hogy a klinika ezúton is kéri a páciensek türelmét és megértését, mindent megtesznek a hiba elhárításának érdekében.

Kiemelt videóink