Már megint bezúzatná a Forbes magazin aktuális számát a Hell energiaitalt kitaláló milliárdos testvérpár

gazdaság
szeptember 05., 16:05
  • Öt éve csatázik egymással a leggazdagabbakról író magazin és az egyik leggazdagabb magyar testvérpár.
  • A két Barabás megint lecsapott, miután a Forbes megírta, hogy szerintük az övék a hetedik legértékesebb magyar családi cég, aminek az értékét 142,7 milliárd forintra becsülik.
  • A milliárdosok azt mondják, hogy a magánszférájukat védik, a magazin azt, hogy ez már cenzúra.

A Hell Energy csütörtökön délben szétküldött közleményéből tudta meg a sajtó, hogy a globális játékossá vált energiaital-gyárat megalapító Barabás Ernő és Zsolt még mindig nem békült ki a Forbes magazinnal. Annyira nem, hogy levelük szerint bírósági úton próbálják visszavonatni a nagyon gazdagokra specializálódott magazin már kinyomtatott, friss lapszámát, mert szerepelnek a legnagyobb hazai családi cégek toplistáján.

Az ilyesmi a legtöbbször üres fenyegetőzés, de nem Barabásék esetében, ők ugyanis 2020-ban egyszer már tényleg elérték, hogy vissza kelljen vonatni a piacról a Forbes újságárusokhoz már kiszállított lapszámait, a lapnak pedig ki kellett szednie a nevüket egy akkori listából. És ami a mostani botrány szempontjából kulcskérdés, az emiatt elindult, és most, 2024-ben még mindig csak az elsőfokú ítéletnél járó per elején a bíróság ideiglenes intézkedés keretében megtiltotta a Forbesnak, hogy Barabásék bármilyen személyes adatát kezeljék, vagyis praktikusan azt, hogy írjanak róluk.

A mostani összefeszülés oka leegyszerűsítve az, hogy a Forbes jogértelmezése szerint az, hogy időközben megszületett a nagyobb részt a lapnak igazat adó elsőfokú ítélet, semmissé teszi az egykori ideiglenes intézkedés hatályát. Míg a Hell alapítói szerint az továbbra is érvényben van. Az, hogy 2020 óta nem írhattak a testvérekről, a magazin szerint

“gyakorlatilag cenzúrát eredményezett az elmúlt években.”

A testvérek fenyegetőzésére a Forbes csütörtökön a saját eszközeivel válaszolt:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.