Ragaszkodott a nyilvános tárgyaláshoz a nő, akit rendszeresen elkábított a férje, majd idegeneket hívott meg, hogy megerőszakolják

külföld
szeptember 05., 15:20

„Annyi mindent kell mondanom, hogy néha azt sem tudom, hol kezdjem” – így állt a bíróság elé Avignonban Giséle Pélicot, az a hatvanas éveinek vége felé járó nő, akit a férje, Dominique Pelicot egy jó évtizeden keresztül rendszeresen elkábított, majd az interneten megismert környékbeli férfiakat hívott fel magukhoz, hogy együtt erőszakolják meg a magatehetetlen asszonyt, amit a férj lefotózott és videóra vett.

Az Associated Press tudósítása szerint Gisèle Pélicot nyugodt és tiszta hangon részletezte, milyen borzalmas volt felfedezni, hogy volt férje rendszeresen filmre vette a tucatnyi erőszakot. Egyébként ritka, hogy a sajtó mgnevezi egy szexuális erőszak áldozatát, ezesetben a nő ezt külön kérte, ahogy azt is, hogy mindenképp nyilvános legyen a tárgyalás. A bíróságnak elmondta, reméli, tanúvallomása segíthet megkímélni más nőket a hasonló megpróbáltatásoktól.

Gisele Pelicot
photo_camera Gisele Pelicot

Dominique Pélicot úgy bukott le, hogy egy biztonsági őr rajtakapta, ahogy nők ágyékáról készített fotókat egy plázában. A rendőrök ezért megviizsgálták az eszközeit. Egy pendrive-on egy „abúzus” elnevezésű mappában több mint 20000 képet és videót találtak, amik hátborzongató részletességgel dokumentáltak közel 100 olyan alkalmat, amikor egy rakás idegen erőszakolja a feleségét. A szörnyű történetről Szily László írt bővebben ebben a cikkben.

Kiemelt videóink