Az elmúlt 20 év egyik legrosszabb szexuális bűnözőjeként jellemezte a lány az apját, aki a vád szerint elkábította a feleségét, majd idegeneket hívott, hogy megerőszakolják őt

bűnügy
szeptember 06., 16:41

Hétfőn kezdődött az utóbbi évek legnagyobb döbbenetét kiváltó bűnügyének tárgyalása Franciaországban. A 71 éves Dominique Pelicot a vád szerint közel egy évtizeden keresztül erős nyugtatókkal kábította el a feleségét, majd az interneten toborzott idegeneket hívott át magukhoz, hogy megerőszakolják a magatehetetlen nőt. Az esetekről a férfi videófelvételeket és fotókat készített. Most megszólalt a férfi 45 éves lánya, aki a Caroline Darian álnevet használja. A The Guardian szerint Darian azt monda az apjáról, hogy az elmúlt 20 év legrosszabb szexuális bűnözője.

Pénteken délelőtt a nő elmesélte, hogy 2020. november 2-án értesült az állítólagos bántalmazásokról, miután beszélt a nyomozókkal. „Az életem szó szerint felfordult” – mondta Darian, aki elmesélte azt is, hogy az anyja azt mondta neki, az egész napot a rendőrségen töltötte és épp arra készült, hogy megnézze a róla készült felvételeket.

Gisele Pelicot az ügyvédjével beszél, mellette a két fia és a lánya
photo_camera Gisele Pelicot az ügyvédjével beszél, mellette a két fia és a lánya Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

„Ez volt az, amit mások fordulópontnak neveznek, de ez a lassú pokolba süllyedés kezdete volt, és nem tudhattuk, milyen mélyre fogunk süllyedni. Felhívtam a testvéreimet is, egyszerűen nem tudtuk, mi történik velünk”.

A vádlott felesége, az áldozat, a szintén 71 éves Gisele Pelicot azt mondta, évek óta furcsa emlékezetkieséseket tapasztalt, aztán felkereste őt a rendőrség. A férfi – akitől egyébként épp válik a feleség – egyébként akkor bukott le, amikor egy szupermarketben idegen nők szoknyája alá videózott be. A zsebében óvszereket és egy kamerát találtak. Pélicot kihallgatásakor azt mondta, hogy „olyan késztetéseknek engedelmeskedett, amiket nem tudott kontrollálni”.

Pélicot a lányáról is készített fotókat, a számítógépén ugyanis meztelen fotómontázsokat találtak egy „A lányom körül, meztelenül” című mappában. 2022-ben Darian könyvet is írt „És többé nem tudtalak papának hívni” címmel az állítólagos bűncselekmények felfedezésének a családra gyakorolt hatásáról.

A nyomozók mintegy 200 nemi erőszakot számoltak össze, a legtöbbet Gisele férje követte el, több mint 90 esetben pedig idegenek követték azt el. A férjen kívül 72 gyanúsítottból álló listát állítottak össze a nyomozók, közülük 50-et sikerült beazonosítani. A férfiak 26 és 74 év közöttiek, mindannyian a bíróság előtt állnak. A vádlottak közül 18-an vannak őrizetben, köztük Dominique Pelicot is. A legtöbben akár 20 éves börtönbüntetést is kaphatnak súlyos nemi erőszak elkövetése miatt.

Kiemelt videóink