Hatalmas lángokkal égett a Miskolctapolcai Barlangfürdő több épülete

belföld
szeptember 06., 21:18

A fürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete lángra kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Rinyu Zsuzsanna elmondta, miskolci, kazincbarcikai és tiszaújvárosi tűzoltók vonultak a helyszínre, a tűzoltás irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végzi. Személyi sérülésről egyelőre nincs információ.

photo_camera Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A katasztrófavédelem honlapja szerint a mintegy nyolcszáz négyzetméteres gyógyászati épület tetőszerkezete égett kezdetben teljes terjedelmében.

A BOON tudósítása szerint záróra után keletkezhetett a tűz. A helyszínre újabb tűzoltók érkeztek, és bár a legutóbbi információk szerint sikerült megfékezni a lángokat, a tető még izzott. Szombaton délelőtt 10 órakor a helyszínen tart sajtótájékoztatót Veres Pál jelenlegi és Tóth-Szántai József leendő polgármester.

photo_camera Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A Spabook.net pénteken arról írt, hogy a lángok átterjedtek a főépületre is, ahol az öltözők és a műemléki jellegű szétnyitható üveg kupolatető is található, aztán szombaton pontosított: a világosban készített drónfelvételek alapján a főépület első része, ahol az ikonikus kupola található, úgy tűnik, hogy nem sérült meg, sikerült megállítani a lángokat még az épület hátsó részénél, viszont a főépület hátsó részének teteje leégett, ami azt jelenti, hogy a Barlangfürdő legelső, bejárat felőli medencetere is megsérülhetett, írták.

A Barlangfürdő Facebook-oldalán már közölte, hogy szombaton az eset miatt zárva tartanak.

Kiemelt videóink