Robert Fico visszatért a városba, ahol merényletet követtek el ellene

külföld
szeptember 06., 14:52

Fico három helyszínt is meglátogatott Handlován, ahol ahol május közepén merényletet követtek el ellene.

„Traumát élek át, de nem a merénylet miatt. Az ellenzék és némelyik média miatt, attól, amit csinálnak. Olyan atmoszférát alakítanak ki, hogy ez újra megtörténhet. Ettől tartok leginkább” – nyilatkozta a miniszterelnök a Noviny.sk szerint.

Fico munkaügyben érkezett a városba, látogatása során jelezte a helyieknek, hogy a jövőben újabb kihelyezett kormányülést tarthatnak a városban, hiszen a város és a régió éppen átalakulóban van a barnaszén bányászatának befejezését követően.

A miniszterelnököt szigorú biztonsági intézkedések közepette várták a városban. Fico ellátogatott egy felújított helyi középiskolába, egy haltenyészetre, ahol többek között a korábbi bányászok is dolgoznak, valamint a városházára.

A szlovák miniszterelnököt május 15-én lőtték le a handlovái kultúrház előtt. Robert Fico a lövések után a földre zuhant, testőrei autóba tették és a városi kórházba szállították, onnan mentőhelikopterrel vitték Besztercebányára. Támadója Juraj Cintula ellen még folyik a nyomozás. (Parameter.sk)

Kiemelt videóink