Nehéz lesz ezt kigazdálkodni: Mészáros Lőrinc tévéjét nem kevesebb, mint 300 000 forintra büntették

tévé
szeptember 12., 15:53

Az NMHH Médiatanácsa keddi szokásos ülésén megállapította, hogy megsértette a médiatörvény kiskorúakra vonatkozó rendelkezéseit azzal, hogy a TV2 Play streaming-platformján a Házasság első látásra című műsornál nem tüntette fel a tartalom klasszifikációs besorolását, sem a műsorkínálatban, sem a megtekintés előtt.

A testület emiatt a médiaszolgáltatót 100 ezer forint bírsággal sújtotta, míg amiatt, hogy elmulasztotta feltüntetni a videós tartalmak korhatári kategóriáját a TV2 Play műsorkínálatát tartalmazó felületein is, 200 ezer forint bírságot rótt ki a TV2 Zrt.-re. Az utóbbi jogsértés ismételtségére tekintettel a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét 50 ezer forint bírsággal sújtotta a Médiatanács, írja a Média1.

Hogy képbe lehessen helyezni, mekkora súlya is lehet ennek a bírságnak, érdemes megjegyezni, hogy zrt.-nek tavaly 53 milliárd forintnál is több bevétele volt, a nyeresége pedig kicsivel több lett mint 2 milliárd forint.

Ebből kiindulva a csatorna tavaly percenként 101 ezer forint bevételre tett szert, vagyis ezt a bírságot 3 percnyi adásidővel letudják.

Kiemelt videóink