Olasz pillangótolvajokat fogtak el Srí Lankán

külföld
szeptember 13., 06:25

200 ezer dollár pénzbírságot kapott egy olasz apa és fia, miután endemikus, vagyis elszigetelten tenyésző rovarokat – köztük lepkéket – próbáltak meg kicsempészni a Yala Nemzeti Parkból idén májusban

photo_camera Fotó: BRUNO CAVIGNAUX/Biosphoto via AFP

A nemzeti park őrei tartóztatták le a 68 éves Luigi Ferrarit és 28 éves fiát, Mattia-t, miután a rovarokat teli üvegeket megtalálták náluk. A két férfi „állatcsalogató anyagokkal„ csalta be a pillangókat és más rovarokat, amiket aztán viaszzacskók segítségével szerettek volna tartósítani. Amikor az őrök megtalálták őket, az autójukba pakolt rovarok mindegyike elpusztult már, mert az üvegekbe vegyszert tettek. Több mint háromszáz rovart találtak náluk.

Májusi elfogásuk után most szeptemberben ítélték őket el rovarok illegális gyűjtése, birtoklása és szállítása miatt, amiért az országban a vadon élő állatokkal kapcsolatos bűncselekményekért kiszabott eddigi legmagasabb bírságot kapták. Elfogásuk idején az olasz lapok szerint apa és fia Srí Lankán nyaraltak, a történtek óta pedig az országban tartották őket fogva.

Luigi Ferrari – aki egyébkként ortopéd sebész – a barátai szerint igazi rovarrajongó, és az észak-olaszországi Medina rovartani egyesületének is tagja. (BBC)

Kiemelt videóink